Meer dan 10 jaar ben ik deelgenoot geweest van Dansklooster. We hebben een  prachtig gastenboek opgebouwd. Het geeft weer hoe ik orgniseer en draag.

 
 
 
 
 
 
 
14 berichten.
Erika Erika uit Tuitjenhorn schreef op december 11, 2023 om 11:05 pm
Super fijn om een dansretraite te ervaren! Heerlijk gedanst. Een innerlijke dans met mezelf. Ik vond het Samaya klooster een hele fijne plek. Het was allemaal heel ontspannen en ongedwongen. Het eten was erg lekker. De fijne woonkamer met haard. En een prettige kamer om te slapen. Coby en Michael zijn goed op elkaar ingespeeld. Het verloopt heel natuurlijk en ze lijken elkaar goed aan te vullen. Ik vond het zondag super fijn om af te sluiten met Dana Devi! Het voelt heel vrij, open, ongedwongen. Alles kan er zijn. Ik vind de ceremoniële stukken ook heel mooi. Het geeft een extra stukje diepgang. De sleutels, de kaarten, het kaarsje, het delen in de kring. Je bent met een groep, maar maakt vooral je eigen innerlijke reis.
Annerieke van Wijk Annerieke van Wijk uit Noordwolde schreef op november 6, 2023 om 9:45 am
Een prachtige ervaring om de emoties in mijn lijf al dansen tegen te komen en een plek te geven zo zorgvuldig begeleid door Coby en Michael Een aanrader als je uit woorden wilt gaan om diepste gevoelens op te zoeken.
Liesbeth Liesbeth uit Zutphen schreef op mei 1, 2023 om 4:06 pm
Al een tijd naar uitgekeken en gisteren was het zover! Door een “ engel” opgepikt zodat de autopech geen roet in het eten gooide. Wat een bijzondere dag was het weer( mijn 4 e keer). Zo zorgvuldig opgebouwd door Coby en in korte tijd voelt iedereen zich veilig om te delen , te dansen, voluit te genieten van zee, zon en weer herboren naar huis te gaan. Ik kijk al weer uit naar een volgende keer…
Karin Karin uit Kessel schreef op februari 28, 2023 om 7:24 pm
Zorgvuldig. Respectvol. Speels. Dankbaar. Intens verbindend. Woorden schieten tekort, een retraite weekend bij Dansklooster is een ontzettend waardevol cadeautje aan JEZELF. Ga zo door Coby&Michael.
Lieve van den Berg Lieve van den Berg uit Sijbekarspel schreef op februari 28, 2023 om 3:28 pm
28-2-23. Weekend met dans en zang. Dertien jaar geleden danste ik voor het eerst bij Dansklooster tijdens een zomerweek in het Lioba klooster. Ik wist totaal niet waaraan ik begon, maar het idee van een klooster sprak me aan. Even tot jezelf komen in alle rust en eenvoud, daar had ik behoefte aan. Het was alsof ik in een warm bad stapte, heerlijk. In die tijd had ik veel verdriet. Tijdens die week danste ik mijn verdriet en frustraties weg en vergat de buitenwereld. Ik voelde me veilig, verbonden, en omarmd met veel warmte. Afgelopen weekend werd er na lange tijd weer in Lioba gedanst. Het voelde voor mij als een thuiskomen in de sfeer die zo kenmerkend is voor Dansklooster. Het programma zat goed in elkaar met veel afwisseling. Er wordt niet alleen gedanst, maar ook gezongen, gemediteerd en er was een klankschalen sessie en niet te vergeten, vrije tijd. Een onderdeel vond ik doodeng. Geblinddoekt dansen. Ik weet dat ik in het donker, dus ook geblinddoekt, mijn balans kan kwijtraken. Maar Coby verzekerde mij dat het veilig was, dat ze goed zou opletten dat niemand in de problemen kwam. En als je niet verder kon, dan bleef je staan met je handen gevouwen boven je hoofd. Dan zou zij je naar een veilige plek loodsen. Ik gaf me er aan over. De muziek was bijzonder. Hij begon rustig en ik begon rustig te bewegen. Maar de muziek zweepte op door de bassen en de drums. Ik ging op de maat mee. De muziek beukte op zijn hardst tegen mijn lijf, alsof het zeggen wilde: Gooi verdriet, spanning en frustratie eruit. En dat deed ik. Met mijn vuisten beukte ik er op los alsof ik met een onzichtbare stond te boksen. Ik kreeg de ‘klappen’ van de muziek en ik gaf klappen terug in het wilde weg. Een uur lang. Toen was het voor mij genoeg. Ik voelde een aparte sensatie, een soort leegte. Weg al die zware dingen die ik steeds weer meezeulde. Door de blinddoek kon ik me concentreren op de muziek. Er gebeurden meer mooie dingen. Teveel om op te noemen. Zoiets moet je als deelnemer zelf beleven. Want iedereen ervaart het weer anders. En het maakt niet uit wie je bent of wat je doet. Of hoe je eruitziet of beweegt. Er wordt niet geoordeeld, ieder kan zichzelf zijn, bewegen zoals je wilt en dat voelt heel goed. Voor mij is het zeker niet de laatste keer. Zo’n weekend of midweek is een cadeau voor je zelf. Even weg in een heerlijke bubbel. Lieve van den Berg.
Marion Marion uit Baarn schreef op februari 28, 2023 om 10:03 am
Zo fijn, rust in mijn hoofd, mijn eigen slaapkamer, zijn met wie ik wilde en met mezelf De MUZIEK, de DANS, de CEREMONIES, eigenlijk alles was als een warm bad Ik mocht er ZIJN zo liefdevol in alle ruimte. Heerlijk eten en zo fijn even niet hoeven zorgen. Tintelend in mijn lijf De liefste Michael en Coby die de energie bewaken en hooghouden, in alle respect voor ieders zijn en proces ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨
Hester de Vries Hester de Vries uit Drunen schreef op januari 18, 2023 om 11:17 am
Ik heb van het weekend meegedaan aan de winterretraite in het Samayaklooster met dans, muziek, labyrint, inspirerende teksten. Ik heb genoten van de setting van veiligheid, zorgzaamheid, trage tempo, oordeelloosheid en toch aanwezigheid van Coby en Michael. Bijzonder. Het is echt een retraite waarbij je toch laagdrempelig actief wordt gehouden, je wordt stiller zonder passief te worden. Tot mezelf komen was het belangrijkste doel en dat is gelukt.
Illja Illja uit Warmenhuizen schreef op januari 17, 2023 om 9:48 pm
Afgelopen weekend ben ik in het klooster Samaya geweest. Wat een Goddelijke plek!!!! Een fijne slaapkamer, verrukkelijk eten en een hele fijne sfeer. Coby en Michael hebben hier een prachtige dansretreat vorm gegeven. Uiteraard met veel dans, aandacht en stilte..... Ik heb hier intens van genoten. Mooie mensen ontmoet en al dansend inzichten opgedaan. Een absolute aanrader voor iedereen.
Rahi René van den Assem Rahi René van den Assem uit Rijswijk schreef op december 17, 2022 om 2:52 pm
Gisteravond danste ik op een White Night van Sarto. In een gesprek daarna, met alle verdieping en winsterse omstandigheden, moest ik weer heel erg terugdenken aan de fantastisch mooie danstraite in Kloosterburen van februari dit jaar. Nu realiseerde ik me eens te meer wat een unieke setting Coby en Michael neerzetten waarin je diep n jezelf en in verbinding kan gaan. Zeldzaam en waardevol. In dankbaarheid. Rahi
Glenn Glenn uit Nijmegen schreef op oktober 30, 2022 om 8:16 pm
De retraite is mij als cadeau gegegevn voor enkele jaren vrijwilligerswerk. Vooroordelen en nieuwsgierigheid waren er. Tweeenenhalve dag is bij mij de pauzeknop ingedrukt. In die periode heb ik gemediteerd, gegeten, geslapen en gedanst met een kleine groep mensen. Een community. Maar wel een bijzondere community. Ik kan hier veel over vertellen. Alleen mooie dingen. Het is alweer een week geleden dat ik in Kloosterburen ben geweest. Maar zelfs nu voel ik nog de vibes van die geweldige ervaring. Heel veel positieve energie. Energie die je alleen ervaart als je deel uitmaakt van zo'n community. Coby & Michael merci.
Karin Karin uit Diemen schreef op oktober 25, 2022 om 11:22 am
Ik heb meerdere keren bij dansklooster gedanst. Ik ben dol op dansen en vind de retraites heel fijn. Echt een kadootje voor mezelf en feest om te vieren.
Mo Mo uit De Rijp schreef op oktober 24, 2022 om 12:23 pm
De retraite is een cadeau aan jezelf, je krijgt de gelegenheid om even afstand te nemen van je dagelijkse sleur. En te focussen op nieuwe wegen in te slaan. Heerlijk!!!
Roselinde Sturkenboom Roselinde Sturkenboom uit Houten schreef op augustus 19, 2022 om 7:17 pm
Zang en dans retraite met het Dansklooster bij Samaya in Werkhoven. Een prachtige spirituele plek waar je hartverwarmend wordt verzorgt met een eigen kamer en in de eindeloze gangen overal mooie kunst schilderijen, foto´s, vaasjes met bloemen, boeken om te lezen. De dans sessies en zingen van Mantra´s werken bevrijdend voor lichaam en geest. Coby vertelt symbolische verhalen die op je nawerken, het zijn verpakte levenslessen. Michael komt even tegenover je zitten en weet iedere deelnemer te raken met woorden wat hij op dat moment voelt of ziet bij jou. Ieder mens is in contact met zichzelf en toch voelt het gezelschap als één geheel. Het was een top ervaring en ik ga volgend jaar weer.
Liliane Liliane uit Houten schreef op augustus 18, 2022 om 2:39 pm
Nog steeds aan het nagenieten van de retraite. Wat is Samaya toch een bijzondere plek, zo dicht bij huis en zo anders. Heel erg goed verzorgd en vriendelijke mensen. Altijd een beetje spannend Michael, Coby en Emily zijn in ieder geval bekend, ik geniet altijd van ze. De groep altijd wisselend, maar ook regelmatig bekende gezichten. Wat ik zo mooi vind aan deze retraites is het respect naar iedereen. Eerst even aftasten en dan gaan we gewoon beginnen. Zo groei je in die paar dagen een beetje naar elkaar toe. Wat heb ik weer intens genoooooten. Dansen is gewoon een van mijn passies. Voor mij is een retraite met zang en dans favoriet. Tot een volgende keer.