Ik wil contact

Coby Van Tilburg (Co-Libri)

En eigenlijk wist ik dat al toen ik klein was wat ik wilde doen.
Magie brengen in de tijd waarin het juist zo nodig is.

Ik wist alleen niet hoe.

Ik beleef graag magie in het leven. Ik creëer al jarenlang ceremonies en ontwerp rituelen voor heel verschillende activiteiten, voor elke gebeurtenis hoe verdrietig of vrolijk ook is een passend ritueel op haar plek, het verstevigd en geeft ruimte.

Voor mij zit in de ceremonie de rituelen verweven. De ceremonie is het samenzijn van begin tot het einde. Tijdens het ritueel gebeurt het. De twinkel in de ogen. Het moment van stilte.
Van een lach of juist de traan. Ik leef met mijn voeten op de aarde en verbonden met dat wat we niet zien, maar wel voelen.

Als celebrant, ritueelontwerper en uitvoerder creëer ik samen met jou en jullie de ceremonie die bij jullie past. Als het een down-to earth humanistische ceremonie de wens is, dan gaan we die creeren. Als de wens een meer spirituele/religieuze, natuur geïnspireerde ceremonie is. Dan zal dat gebeuren. 

Mijn kernwaarden zijn
Nieuwsgierig, Open, Ruimte zoeken, Humor, Liefde en Verbondenheid

Mijn opleiding tot celebrant heb ik gevolgd aan de Universiteit van Humanistiek en bij The School of Celebrancy in Engeland.

Op deze manier ontplooi ik mijzelf als een veelzijdige celebrant met visie.

Ik wil contact

We mogen volluit stil staan bij het leven. Dat wat ons aan het lachen én aan het huilen maakt.

Om te ont-moeten
Her-inneren
en ont-wikkelen.

Wat ik nog meer doe
Sind 2002 ben ik docent en ben ik voornamelijk vakdocent. Ik heb 8 jaar Engels gegeven in de groepen 1 t/m 8. Ik schreef mijn eigen methodiek, leren door te doen. Een taal leren vanuit de beweging en beleving. Sinds 2015 geef ik Humanistisch vormingsonderwijs. We praten over het leven. Wat is er belangrijk, wat niet. Ik geef aan verschillende groepen les. Hierdoor switch ik snel van klas naar klas en spring in de situatie waar dat nodig is. Zingeving en bezinning dat zijn 2 kernwoorden voor mij. Ik neem ze mee en ik leef ze.

Dansklooster

MIjn passie om dansend tot rust te komen. Om op adem te komen. Niet te veel woorden… Genoeg beweging. Hier stel ik mij voor op de Dansklooster pagina. (weer een beetje anders..)

UP dates

Wil je in contact blijven?

Schrijf je in voor mijn up-dates. Ze komen onregelmatig, maar vaak genoeg om in contact te blijven.

Dansklooster

Zo’n beetje vanaf het begin ben ik deelgenoot geweest van Dansklooster, eerst als waterdrager en lichaamswerker. Gaandeweg groeide ik meer en meer in dit mooie en bijzondere Dansklooster. Mijn rol groeide en ik als mens groeide ik.

In mij leefde er verlangen naar een andere wereld, een wereld van magie, dans en nieuwsgierigheid. Een van verwondering en aandacht. Deze waarden werden wakker in mij toen ik mij met het klooster ging verbinden.

Ik dook meer in de kennis van dans, van aanraking en ceremonie. Ik wilde weten wat ik deed en waarom ik het deed. Autodidact zijn is heel fijn, en gedragen kennis voedde mijn ziel. Mijn creativiteit werd wakker en ontwierp en bedacht de mooiste dingen.

En toen groeide ik door, ik werd verantwoordelijk voor de deelnemers, het programma. Voor het zichtbare en het onzichtbare. Voor verwachtingen en op den duur werd het tijd. Het was tijd om Dansklooster waar ik zo van hou los te laten.

Dit was geen makkelijke keuze.. maar was niet te stoppen. Ik wilde vrij zijn, vrij om te doen waar ik goed in ben. In een andere setting, met andere mensen.

Michael voelt voor mij als een zielenmaatje, samen met hem de wereld een beetje mooier maken. Dat ga ik zeker missen.

Loslaten waar je van houdt is niet makkelijk, gelukkig heb ik rituelen en de dans die mij dragen. Groeipijn noemde iemand het.. Ja zo voelt het Groeipijn.

14 Februari 2024