ps. de pagina over het labyrint, spiralscaping en het Lemniscaat is nog in ontwikkeling.

Het Labyrint 

Het labyrint staat voor de reis naar binnen en de reis weer naar buiten. Er zijn verschillende manieren om het labyrint te lopen.

We nemen je mee in hoe we het doen: Sta even stil bij de ingang. Misschien heb je al een idee waarmee je het labyrint ingaat: een uitdaging, je leven tot nu toe, een verlies, plannen voor de toekomst, een mooie mantra of een open nieuwsgierigheid.

De gang door het labyrint bestaat uit 3 delen: Loslaten  Ontvangen  Toelaten
De heenreis wordt gekenmerkt door loslaten.
Je maakt je hoofd vrij van de dagelijkse dingen; treedt even uit de gewone wereld.

Het verblijf in het centrum betekent ontvangen. Je neemt rust en stelt je open voor inzichten.

De terugtocht gebruik je om wat je ontvangen hebt toe te laten en een plek te geven. Misschien zelfs om plannen te maken met je nieuwe inzichten.

Om bij stil te staan

Sta even stil

voor het labyrint, groet hem als dat gepast is. Ga vanuit rust het labyrint in wanneer jij dat wilt. Zoek je eigen tempo, passeren mag. Loop met aandacht. Wees open en ontvankelijk. Wanneer je naar binnen loopt heb je voorrang. Je mag net zolang in het centrum blijven als je wilt. Wanneer je naar buiten loopt, geef je de ander voorrang door een stapje opzij te doen. Wandel eruit, draai je om en sta even stil met een bedankje voor wat is gegeven. Na het lopen van het labyrint kun je rustig een plekje uitzoeken om te zitten, te schrijven, te tekenen of iets anders.