Wanneer je aandacht geeft aan jouw sleutelmoment dan kijk je er met een goed gevoel op terug.

Maar hoe ziet jouw ritueel eruit zodat het een sleutelmoment wordt?

Het #rituelencompas is een bewustwordingsreis naar jezelf, naar inzicht, berusting en het helpt je tegelijkertijd op weg naar je levenspad. Tijdens de opleiding Celebranten opleiding hebben we les gehad van Ida van der Lee, ze heeft met ons haar kennis gedeeld over het ontwerpen van een ritueel. Deze kennis heb ik gebruikt om mijn eigen compas te ontwerpen.

Met het compas neem ik je mee op reis langs een landschap waarin we elementen, windrichtingen en de door jou ingebrachte symbolen gebruiken om emoties en waarden en verlangens woorden en beweging te geven.

Tijdens deze sessie gaan we onderzoeken wat je behoefte precies is, wat je wilt vieren, hoe je dat wilt doen en met wie.

Het kompas helpt je op weg. Wanneer we dit met een groep doen  delen onze reis met elkaar en je krijgt van de groep altijd een knipoog voor je ritueel.

Na dit ritueel weet jij wat je waar je je bij stil wilt staan en hoe je dat wil vieren. Je hebt onderzocht wat het met je doet en ook hoe jouw ritueel eruit gaat zien.

 

 Naast sleutelmomenten kan het ook gaan om terugblikken en vooruitblikken in het leven. Het kan zijn dat je iets afsluit en iets nieuws aangaat. Om goed af te sluiten en goed te beginnen is een ritueel het middel om dit te bekrachtigen.

Wat je zeker hebt ervaren is een bijzondere sessie met verbinding, stilte en tijd om even bij jezelf langs te gaan.

#rituelen #zelfontwikkeling #rituelencompas #rituelencentum 

Mijn RituelenCompas ziet er elke keer anders uit.
Soms met veel voorwerpen
Soms alleen met woorden.

Soms met tranen met tuiten
Soms met een grote schaterlach

Investering

De investering voor het RituelenCompas of het RituelenKleedje bedragen  tussen de €85,- & €175,-

Gaan we hierna verder tot echt ontwerp en het uitvoeren van het ritueel dan verschillen de kosten per vraag en per persoon. Het is op maat gemaakt. De investering ligt tussen de €150 en ….. in. net wat nodig is, wat de materiaalkosten zijn etc.

Onderwerpen kunnen onder andere zijn
*verjaardag
*verhuizing
*liefdesceremonie
*nieuw gezinslid
*nieuw teamlid
*afscheid
*nieuwe stap
*afscheid
*bijzonder moment
*een afronding
*een sabbatical
*een raak besluit
*onwetendheid

Over Coby
Coby heeft haar studie in Rituelenontwerper/celebrantschap met succes afgerond aan de universiteit van Humanistiek en aan The School of Celebrancy in Engeland. Ze heeft 20 jaar in het onderwijs gewerkt als o.a. docent levensbeschouwing. Coby heeft een fascinatie voor het bewegende en dansende lichaam. Ze is een van de drijvende krachten van Dansklooster, waar dans, aandacht en stilte samen komen. Coby is oprichter en eigenaar van Het RituelenCentrum en ontwerpt op aanvraag allerlei verschillende rituelen en ceremonies. Ook is ze beëdigd trouwambtenaar in Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo.