Het Rituelencentrum probeert de grote en kleine ‘sleutelmomenten’ in het leven erkenning te geven en helpt die overgang goed te begeleiden. Dit kan zowel gaan over positieve gebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld een liefdesverbinding of het vieren van de eerste stapjes van een kind; als over niet-erkende sleutelmomenten, zoals bijvoorbeeld een scheiding, verlies van een baan, een zware operatie, een onderbroken zwangerschap,etc.

 

 

RituelenCompas

Heb je vooral vraagtekens over het Hoe en Wat? Dan is het rituelencompas een heel fijn middel. We nemen ruim de tijd om de rituele wens te onderzoeken.

Sleutelmomenten

Er zijn zoveel onderwerpen die we kunnen ritualiseren.  Ik heb een rijtje gemaakt van veel voorkomende rituelen. Staat jouw rituele wens er niet bij? Schroom niet om mij een berichtje te sturen. Ik ontwerp samen met jou en jullie graag jullie unieke ritueel.

 

Alle rituelen worden op maat gemaakt. We vertrekken vanuit je persoonlijke verhaal en zoeken naar de juiste aanpak die bij jouw veranderingsproces past. We hebben regelmatig contact over het ritueel en voorbereid met eventuele andere aanwezigen die kunnen helpen het ritueel te ondersteunen. Het is voor ons belangrijk dat elke keuze die genomen wordt, klopt met de doelstelling van het ritueel. Er wordt ook altijd nazorg voorzien bij deze vaak intense ervaring.

De kosten

De investering voor het RituelenCompas of het RituelenKleedje bedragen €85,- .

Gaan we hierna verder tot echt ontwerp en het uitvoeren van het ritueel dan verschillen de kosten per vraag en per persoon. Het is op maat gemaakt. De investering ligt tussen de €150 en ….. in. net wat nodig is, wat de materiaalkosten zijn etc.

rituelen voor elk moment

Bij het loslaten van

een relatie, huis, baan, familielid,

een fysieke verandering, huisdier, levensfase

Voor vreugde en verdriet

 

Een sleutelmoment is er voor…
Een nieuwe liefde, – baan, – huis
Voor een jubileum, verhuizing
Opnieuw elkaar de liefde verklaren
Bij de komst van een nieuw kindje

Waarom?

Wanneer we aandacht besteden aan de sleutelmomenten in het leven dan gaat het leven niet zomaar voorbij. Jouw leven doet ertoe en daar mogen we biji stil staan.

Voor wie..

 

Sleutelmomenten zijn er voor iedereen die het leven niet zomaar voorbij wil laten gaan. Voor mensen die aandacht willen geven aan de belangrijkje momenten aan het leven. 

 

Zit je met een vraagstuk in je leven.
Ben je op een keerpunt en verlang je naar inzicht?
Heb je een verandering doorgevoerd en wil je die bekrachtigen?
Tijdens mijn opleiding heb ik les gehad van heel ervaren ritueelontwerpers, ze hebben ons verschillende methodes aangereikt   waarmee we aan het werk gaan.
Deze zijn krachtig, duidelijk en geeft inzicht.

 

Met een open blik kan ik je helpen bij de uitvoering, ik zit vol ideeen en inspiratie. Zelf doen kan, maar met mij erbij met een kritsch oog wordt het echt een sleutelmoment die je als je na 10 jaar later nog weet te herinneren.

De rituelen die worden ontworpen kunnen alle kanten op gaan.
Ik werk vanuit meervoudige intelligentie waarbij we er vanuit gaan dat we andere expressie behoeftes hebben. De een wil veel horen, de andere veel zien, en weer iemand anders wil het fysiek beleven.