Het Rituelencentrum probeert de grote en kleine ‘sleutelmomenten’ in het leven erkenning te geven en helpt die overgang goed te begeleiden. Dit kan zowel gaan over positieve gebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld een liefdesverbinding of het vieren van de eerste stapjes van een kind; als over niet-erkende sleutelmomenten, zoals bijvoorbeeld een scheiding, verlies van een baan, een zware operatie, een onderbroken zwangerschap,etc.

 

 

RituelenCompas

Heb je vooral vraagtekens over het Hoe en Wat? Dan is het rituelencompas een heel fijn middel. We nemen ruim de tijd om de rituele wens te onderzoeken.

Sleutelmomenten

Er zijn zoveel onderwerpen die we kunnen ritualiseren.   Heb je een rituele wens? Schroom niet om mij een berichtje te sturen. Ik ontwerp samen met jou en jullie graag jullie unieke ritueel.

 

Alle rituelen worden op maat gemaakt. We vertrekken vanuit je persoonlijke verhaal en zoeken naar de juiste aanpak die bij jouw veranderingsproces past. We hebben regelmatig contact over het ritueel en voorbereid met eventuele andere aanwezigen die kunnen helpen het ritueel te ondersteunen. Het is voor ons belangrijk dat elke keuze die genomen wordt, klopt met de doelstelling van het ritueel. Er wordt ook altijd nazorg voorzien bij deze vaak intense ervaring.

De kosten

De investering voor het RituelenCompas of het RituelenKleedje bedragen €85,- & €150,-

Gaan we hierna verder tot echt ontwerp en het uitvoeren van het ritueel dan verschillen de kosten per vraag en per persoon. Het is op maat gemaakt. De investering ligt tussen de €150 en ….. in. net wat nodig is, wat de materiaalkosten zijn etc.

 

Zit je met een vraagstuk in je leven.
Ben je op een keerpunt en verlang je naar inzicht?
Heb je een verandering doorgevoerd en wil je die bekrachtigen?
Tijdens mijn opleiding heb ik les gehad van heel ervaren ritueelontwerpers, ze hebben ons verschillende methodes aangereikt waarmee we aan het werk gaan.
Deze zijn krachtig, duidelijk en geeft inzicht.

 

Met een open blik kan ik je helpen bij de uitvoering, ik zit vol ideeen en inspiratie. Zelf doen kan, maar met mij erbij met een kritsch oog wordt het echt een sleutelmoment die je als je na 10 jaar later nog weet te herinneren.

De rituelen die worden ontworpen kunnen alle kanten op gaan.
Ik werk vanuit meervoudige intelligentie waarbij we er vanuit gaan dat we andere expressie behoeftes hebben. De een wil veel horen, de andere veel zien, en weer iemand anders wil het fysiek beleven.

RituelenRugzak

Hieronder heb ik rituele werkwoorden verzameld rondom rituelen die ik heb ontworpen. Gewoon om te laten zien wat er kan. Dit zit al in mijn rituele rugzak, en elke keer als ik er een ritueel uithaal, dan ziet ze er weer anders uit. Iedereen heeft haar eigen magie.

Elke vraag heeft haar eigen antwoord.

De behoefte om vorm te geven aan je ritueel is aanwezig. Alleen je weet niet hoe en waar je moet beginnen. Met mijn ervaring en ritueelcompas onderzoeken we hoe het ritueel vorm gaat krijgen. Misschien weet je al precies hoe, en gaan we jou of jullie sleutelmoment vorm geven.

Iedereen heeft zijn en haar eigen behoefte, de éen is op zoek naar een down to earth ritueel voor zichzelf, bij de familie of op het werk. De andere wil een meer spirituele benadering.

Ik ben benieuwd wat er bij past voor jou of jullie. Stuur je een berichtje?

Labyrint

Sleutelritueel

Landscaping

Stuk gooien

Over de Drempel

Naamfeest

Trouwen met jezelf

Hartritueel

Cacaoritueel

Hout Hakken

Zakdoekritueel

Kintsugi

Elementen

Schrijven

Vuur ritueel

Op de Vriendschap

Knippen

nog in ontwikkeling....